Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 30 november 2012

Pietje

De kinderen hadden zelf al een pietenmuts gemaakt van papier. Helaas bleef deze niet ongeschonden van een regenbuitje van school naar huis. Dus toch maar een stoffenexemplaar. Grote Zus mocht de stofjes uitzoeken en het werd een glimmend voeringstofje (ooit op de markt gekocht) en een donker blauw stofje (recent bij de kringloop gevonden). Natuurlijk ook nog goudlint gekocht. Op internet speurde in naar een korte uitleg. Is altijd wel handig. Uiteindelijk heb ik het toch op mijn manier gedaan. Twee grote cirkels uitgeknipt uit de stof en met de goede kanten op elkaar gelegd. Vervolgens bijna helemaal rondom gestikt. Er moet namelijk wel een keergat open blijven. Vervolgens de muts gekeerd en aan de buitenkant een tunnel genaaid. Elastiek erin en het keergat met de hand dichtgenaaid.
De muts is hierdoor omkeerbaar. Hij kan aan beide kanten gedragen worden.


Als je goudlint op de muts wilt, dan kun de deze het best op de twee cirkels naaien voordat je ze aan elkaar zet. De veer heb ik van vilt gemaakt (twee keer uitknippen en aan elkaar naaien) met hierop een klittenbandje. Het klittenbandje kun je het best ook op de cirkels naaien voordat je ze aan elkaar naait. Ik heb het bijvoorbeeld over het begin en het einde van het goudlint genaaid. De muts van Grote Zus heeft wel een goudlint gekregen, maar bij de muts van Klein Broertje heb ik het achterwege gelaten.


Grote Zus en Klein Broertje zijn erg blij met hun mutsen al vindt Klein Broertje het niet even leuk om te poseren. Hoewel voor de foto wilde hij hem wel even op.



donderdag 29 november 2012

Vogeltjes

Het vogeltje was ik al een keer tegengekomen op een blog. Helaas kon ik toen nergens het patroon vinden. Toen ik een paar weken geleden toevallig op het patroontje stuitte, duurde het niet lang voordag ik ermee aan de slag ging. Mijn zusje wordt binnenkort moeder een op de moeder pronkt behang met allemaal vogeltjes. Ik had het idee om allemaal vogeltjes te haken en deze aan een lint op te hangen.



Ik heb aan de bovenkant een stukje vilt aan het lint genaaid en hier klittenband aan vastgenaaid. Het lint kan hiermee worden opgehangen (bijv. aan een gordijnroede). Voordat de hanger naar mijn zusje gaat, hangt de hanger nu heel vrolijk in de woonkamer. Misschien dat ik er binnenkort ook eentje voor thuis ga maken. Wat vinden jullie?

donderdag 15 november 2012

Mijn giraf

Op verschillende blogs en haakfora was ik deze al tegengekomen. Ik durfde er tot op heden niet aan te beginnen. Gehaakte knuffels waren niet altijd een succes. Ik begon eens aan een Nijntje, maar het werd mij teveel gepriegel. Toch blij dat ik met de giraf begonnen ben, want het was een heerlijk werkje lekker op de bank onder een dekentje.



maandag 5 november 2012

Een jurk voor Grote Zus

Grote Zus wilde graag een jurk. Natuurlijk kon dat, maar tja wat zou ik gaan maken en van welke stof. Omdat ik het niet aandurfde om in een duurder stofje te knippen, haalde ik dit stofje maar weer tevoorschijn.


Na lang wikken en wegen koos ik voor een patroon uit een oude Knippie. Ik liet alles weg en gebruikt alleen de basis. In plaats van knopen aan de voorkant, kwam er een rits aan de
achterkant.


De bovenkant van het jurkje heb ik gevoerd en ik ben erg blij met de afwerking. Omdat ik dacht dat de bovenkant van het jurkje iets te kort zou worden had ik er nog een band tussen genaaid, maar dit zag er rommelig uit. Uiteindelijk heb ik deze dus weggelaten.  


Ze is blij met haar nieuwe jurk al wil ze de volgende keer een exemplaar dat meer zwiert. Ik denk dat ik maar op zoek moet naar tule...