Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

zondag 30 december 2012

Slaap lekker beer

Geïnspireerd door Effie maakte ik een slaapzak voor de lievelingsbeer van mijn dochter. Om het quilt effect te krijgen gebruikte ik een stofje met als print allemaal blokjes. Deze blokjes stikte ik door op de randen door de fiberfill en de stof van de binnenkant (flanel) heen.  De randen werkte ik af met zelfgemaakte roze biaisband.


Toen de slaapzak af was vond Grote Zus dat de slaapzak ook dicht moest kunnen en daarom zit er een grote knoop in het midden van de slaapzak en een lus aan de bovenkant. De slaapzak kan nu zelfs ergens aan opgehangen worden (idee van Grote Zus).


De beer kan heerlijk in zijn nieuwe slaapzak slapen. Al heeft Grote Zus hem liever direct in haar armen. Ach, er zijn genoeg andere beren in huis.


P.S. De beer op de foto is niet Grote Zus haar lievelingsbeer, maar een stand-in. Haar lievelingsbeer was tijdens het maken van de foto te druk met andere dingen :)

zaterdag 29 december 2012

Uilentasje

Toen ik op een andere blog het uilentasje voorbij zag komen, herinnerde dat mij er ineens aan dat ik dit patroontje ook op mijn lijstje stond. Ik kreeg zin om er ook aan te beginnen. Uiteindelijk heb ik een start gemaakt met het patroontje van Mama G's Big Crafty Blog. Met mijn haakkatoentjes vond ik het tasje (of purse) allen veel te klein worden. Ik heb daarom nog wat extra rondjes gehaakt (stokjes). Verder kwam ik op het internet dit model van Blij dat ik brei tegen, waarbij de flap mij erg aansprak. Het is altijd handig als een tasje dicht kan. Helaas was deze laatste een betaalpatroon. Omdat ik geen bandwerker ben en vaak maar een keer iets haak, betaal ik eigenlijk nooit voor een patroon. Dus nu ook niet. Ik heb daarom zelf een flap gehaakt.



De bedoeling was dat de flap vastgemaakt kon worden met een touwtje en een knoop. Omdat de knoop op een vervelende plek (tussen de ogen) vastgezet moest worden en ik geen mooi passende in mijn knopendoos kon vinden, heb ik gekozen voor haakjes. Veel minder zichtbaar en met hetzelfde resultaat. Het tasje is gevoerd met roze stof, zodat het ook net iets steviger wordt.



De achterkant is in dezelfde kleur gehaakt, namelijk roze. Ik vind het tasje erg god gelukt, al moet ik zeggen dat ik die van Blei dat ik brei ook erg mooi vind. Misschien dan toch nog een exemplaar?

dinsdag 18 december 2012

Papier

In plaats van wolletjes en stofjes heb ik mij de afgelopen week meer beziggehouden met papier. Op jullie blogs zag ik zoveel inspirerende ideeën voorbij komen.

Het begon met de balloon van Papermatrix. Ik was helemaal geïntrigeerd door de tutorial. Ik heb het sjabloontje twee keer uitgeknipt en vervolgens heb ik hem aan het werk gezet. Hij heeft hier al bewezen goed te zijn met papier. Het was wel even prutsen, maar het was het waard. Wat een super schattige balloon. Nu nog een leuk plekje ervoor vinden.


Met de kerst op komst kun je overal leuke kerststerren vinden. De kerststerren van Suzette hebben we twee jaar geleden al gemaakt en is een groot succes. De ster hangt nog steeds op dezelfde plek.


Ook de papieren sneeuwvlokjes staan weer op het programma dit jaar. De Origami Star Card heb ik afgelopen week gemaakt en was een leuk en simpele ster om te maken, al moet ik zeggen dat ik de achterkant mooier vindt geworden dan de voorkant.



Genoeg papier voor vandaag. Binnenkort weer meer stofjes en wolletjes.

zondag 16 december 2012

Uiltjes

Op de blog van Hopscotch Lane kwam ik deze leuke uiltjes tegen. Erg handig voor het opmaken van restjes. Ik heb vier kleuren gebruikt en deze steeds afgewisseld. 


Omdat de wol ook niet altijd even dik is, zijn ze ook allemaal net iets anders geworden. Aan alle uiltjes heb ik een lusje gehaakt, zodat ze ook opgehangen kunnen worden. Voor de ogen heb ik paarse pailletjes gebruikt. De snaveltjes zijn van oranje vilt. 



De uiltjes zijn inmiddels naar mijn moeder gevlogen als cadeautje.

vrijdag 7 december 2012

Een cadeautje voor de pop

Op de blog van Karin zag ik een leuk patroontje voor een muts. Het is voor een goed doel. Ik ben meteen aan de haak geslagen, maar toen zag ik dat het mutsje van (een beetje) wol gemaakt moest zijn. Helaas, ik heb alleen acryltjes en haakkatoen liggen. Toch het mutsje afgemaakt. Ik denk dat de pop blij zal zijn met haar nieuwe mutsje. En nu op zoek naar bolletjes met wol.