Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 27 januari 2012

Ophangen maar

Een tijdje geleden zag ik deze voorbij komen. Ik heb nog twee rollen Zpagetti liggen, maar kon er eigenlijk geen doel voor vinden. Ik vind een tas van Zpagatti te zwaar worden en ik had inmiddels al een kussen gemaakt. Deze ophangbasket zou zeer handig zijn in de gang voor het opbergen van alle losliggende handschoenen en mutsen. Zeker nu met de winter. Een grote mand zou ook kunnen, maar vaak is onze gang al volgestouwd met bijvoorbeeld een kinderwagen. Een mand past dan niet echt meer.


Bij de foto van de ophangbasket stond ook een patroontje. Toen ik inmiddels de tijd had gevonden om eraan te beginnen, bleek de link niet meer te werken. De hele blog bestond niet meer. Gelukkig kon ik nog wel de foto's terugvinden. Toen ben ik maar zelf aan de slag gegaan. Ik heb de basket gemaakt met stokjes. Eerst 12 in een rondje haken, meerderen naar 24, 36, 48 en 62. Nog een rondje met alleen 62 stokjes en aan de bovenkant een lus gehaakt. En vervolgens weer twee rondjes geminderd naar 50 stokjes (in twee rondjes). Het laatste rondje zijn vasten. Ik ben er heel blij mee. Alleen nog even afwachten of het in de praktijk ook werkt.


De achterkant ziet er trouwens zo uit:

6 opmerkingen:

 1. Leuk idee !
  Ik heb hier van een paar bollen een kussen gehaakt, althans dat moet het nog worden, ook dat is mega zwaar zeg. Dit is eigenlijk veel leuker... misschien toch maar uithalen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou wat leuk zeg, staat ook superhip zo in de gang. Vind het helemaal een vtwonen-plaatje, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee. Heb ook nog zo'n bol liggen. Het moest een tasje worden, maar inderdaad, het is veel te zwaar om de schouders. Ik wil er nu een shopper van maken...ooit...hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk veel op dit soort site's.Ook heb ik ooit naar Zpagettigaren gekeken,waar ze ook voorbeelden hadden van kussens entassen.Inderdaad loei zwaar.ik hoorde toen van iemand die het garen/band door midden had geknipt, was wel een heel werk, maar het resultaat minder zwaar.

   Elen

   Verwijderen
 4. Het is een leuk hangtasje geworden en nog heel handig voor losse spulletjes ook! Denk dat hij vast wel goed van pas zal komen en dat je er plezier van zult hebben. Ook leuk in een hobby kamer of kinderkamer voor diverse spulletjes! Fijne zondag, Groetjes, Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 62 stokjes?
  Ik ga m ook proberen te maken, maar dan met gewoon wibra wol, hopelijk werkt dat ook 😅

  BeantwoordenVerwijderen