Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

dinsdag 19 maart 2013

Zwieren

Grote Zus zeurt er al weken over: een jurk die kan zwieren. Omdat ik zulke prachtige jurkjes voorbij zag komen op andere blogs uit het boek Stof voor durf-het-zelvers, wilde ik eerst wachten totdat ik het boek in mijn bezit had. Toen het boek eindelijk ook bij bol.com verkrijgbaar was, kon ik het met mijn gespaarde bonnen bestellen.


Ik ging voor het simpele model, waarbij ik helaas niet genoeg stof had om er een echte cirkeljurk van te maken. Het was een beetje passen en meten, maar uiteindelijk is het gelukt om er zes panden uit te krijgen die samen genoeg zwieren. De binnenkant is gevoerd met een dun katoentje.


Mijn fourniturenwinkeltje had helaas geen blinde ritsen van 30 cm, dus is het er eentje van 60 geworden. Ik heb hem daarom door laten lopen in het rokdeel. Ik heb hier wel twee extra belegdelen voor geknipt. De jurk kan nu heel makkelijk aan en uit. Ik ben wel van plan binnenkort een blinde ritsvoet aan de te schaffen. Dan wordt de rits hopelijk echt blind.


Aan de onderkant van de jurk zit een rolzoompje. Daarmee zwiert de jurk toch het meest en het is uiteraard makkelijk.


Natuurlijk zitten er een paar foutjes in. Maar gelukkig is Grote Zus er heel blij mee. En ik moet vooral  nog meer oefenen... Misschien een jurk voor Mij?

2 opmerkingen:

  1. Ze zier er beeldig uit!!!! leuk stofje trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. meid.. van je foutjes leer je..
    ik vind het een heel leuke jurk geworden!
    en zo te zien is grote zus er erg content mee!

    BeantwoordenVerwijderen