Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 8 november 2013

Een echte Audrey

Het boek Droomjurken (Famous Frocks) ligt al een tijdje in de kast. Ik heb al een keer een geslaagde jurk uit het boek gemaakt. Ook ligt er nog een jurk uit het boek te wachten op een rits. Mijn laatste project is de jurk van Audrey Hepburn van tricotstof. Het is een jurk met een watervalhals en een gerimpeld rokdeel.


Ik heb het patroon iets aangepast. Ik heb de voor- en achterkant van de jurk uit twee delen gemaakt en daardoor is het geplooide gedeelte bij de 'rok' komen te vervallen. Met tricotstof leek mij dit overbodig en minder mooi. Op de grond lijkt het gewoon een rechte lap stof (of is dat het ook :)). De mouwen en de hals zijn afgewerkt met belegdelen. De zoom is met de tweelingnaald vastgezet. Ik ben erg super blij mee. Nu kan ik het jurkje met een vest en een maillot dragen, maar in de zomer ook prima met blote mouwen.

1 opmerking: