Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 30 november 2012

Pietje

De kinderen hadden zelf al een pietenmuts gemaakt van papier. Helaas bleef deze niet ongeschonden van een regenbuitje van school naar huis. Dus toch maar een stoffenexemplaar. Grote Zus mocht de stofjes uitzoeken en het werd een glimmend voeringstofje (ooit op de markt gekocht) en een donker blauw stofje (recent bij de kringloop gevonden). Natuurlijk ook nog goudlint gekocht. Op internet speurde in naar een korte uitleg. Is altijd wel handig. Uiteindelijk heb ik het toch op mijn manier gedaan. Twee grote cirkels uitgeknipt uit de stof en met de goede kanten op elkaar gelegd. Vervolgens bijna helemaal rondom gestikt. Er moet namelijk wel een keergat open blijven. Vervolgens de muts gekeerd en aan de buitenkant een tunnel genaaid. Elastiek erin en het keergat met de hand dichtgenaaid.
De muts is hierdoor omkeerbaar. Hij kan aan beide kanten gedragen worden.


Als je goudlint op de muts wilt, dan kun de deze het best op de twee cirkels naaien voordat je ze aan elkaar zet. De veer heb ik van vilt gemaakt (twee keer uitknippen en aan elkaar naaien) met hierop een klittenbandje. Het klittenbandje kun je het best ook op de cirkels naaien voordat je ze aan elkaar naait. Ik heb het bijvoorbeeld over het begin en het einde van het goudlint genaaid. De muts van Grote Zus heeft wel een goudlint gekregen, maar bij de muts van Klein Broertje heb ik het achterwege gelaten.


Grote Zus en Klein Broertje zijn erg blij met hun mutsen al vindt Klein Broertje het niet even leuk om te poseren. Hoewel voor de foto wilde hij hem wel even op.Geen opmerkingen:

Een reactie posten