Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 25 januari 2013

Kleine meisjes worden groot

Het klopt. Het is een cliché, maar helemaal waar. Kleine meisjes worden groot en wel heel snel. Grote Zus is deze week namelijk vijf jaar geworden. Eerst zondag de visite, waarvoor we samen de cupcakes gingen versieren.


Omdat de oude verjaardagskroon te klein was geworden, heb ik voor haar verjaardag een nieuwe gemaakt in haar lievelingskleur oranje. De kroon is van vilt en gemaakt naar het idee van Oon. De vijf en de twee figuurtjes aan de zijkant zitten vast met klittenband en kunnen gewisseld worden (en volgend jaar vervangen voor een zes!). Aan de achterkant heb ik er een stukje elastiek tussen gezet, zodat de kroon een beetje meerekt.Dinsdag was de traktatie op school. Allemaal lieve muisjes hadden we weg naar de klas gevonden. In het muisje zat een doosje rozijntjes en een dropveter (als staart). Het idee vond ik ergens op het internet.
Afgelopen woensdag was dan het allerbelangrijkste (volgens Grote Zus): het kinderfeestje. Het zou een beetje in het teken staan van cupcakes en daarom bijpassende uitnodigen. Hiervoor had ik wat karton bij de Action gehaald en een paar figuren uit Flow tijdschriften geknipt.


De kinderen hebben niet alleen echte cupcakes versierd, maar ook papieren cupcakes (lekker knutselen). Verder hebben we allemaal leuke spelletjes gedaan en natuurlijk lekker gespeeld in de sneeuw. Het was een leuke en drukke week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten