Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 22 februari 2013

Mijn Taffy Pull Scarf

Grote Zus had haar beste schoolvriendinnetje spelen en ik was bezig met het haken van mijn sjaal. Het vriendinnetje kwam even kijken wat ik aan het doen was. Toen ik het had uitgelegd vroeg ze of ik voor haar ook een sjaal wilde haken. Natuurlijk kon dat wel. Ze had wel een paar wensen. De sjaal moest namelijk roze zijn met een klein beetje paars. 

Eerst op Ravelry om een leuk patroon te zoeken. De Taffy Pull Scarf van Coats & Clark trok meteen mijn aandacht door de leuke kleurtjes en het patroon. Het leek mij verder handig om de sjaal in de lengte te haken in plaats van in de breedte en hieraan voldoet het patroon ook. 

Omdat ik niet voldoende roze en paarse bollen in mijn voorraadmandje had liggen, moest er wel iets nieuws gekocht worden. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij de Euroshop. Hier heb ik voor een euro per stuk een licht roze, een donker roze en een paarse bol Pingouin (100% acryl) gehaald. Omdat het patroon van de Taffy Pull Scarf gebaseerd is op vier kleuren heb ik aan het kleurenpalet ook nog wit toegevoegd. Ik had namelijk nog een bol Scheepjes Roma over van mijn eerder gehaakte sjaal. De kleuren passen zo heel mooi bij elkaar.Ik ben echt helemaal blij met het eindresultaat en vond het bijna jammer om hem weg te geven. Ik was ook heel blij met de bollen acryl. Het haakte lekker weg, ook met een grotere haaknaald dan geadviseerd. Verder heb ik aan de sjaal ook veel kwastjes gemaakt. Het eind van het patroon heb ik wel iets aangepast, zodat de zijkanten van de sjaal nu meer op elkaar lijken. Het is echt een meisjessjaal geworden. En volgens mij heb ik helemaal aan de opdracht voldaan. Ik heb nog genoeg wol voor een tweede exemplaar, al krijg ik Grote Zus hier niet warm voor. Eigenlijk niet zo gek, oranje is nog steeds haar lievelingskleur en niet roze.

1 opmerking: