Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

dinsdag 30 april 2013

Blauw broekie

Ik weet het, de Kids Clothes Week al alweer een paar dagen voorbij. Het lukte mij door drukte helaas niet eerder om te bloggen. Ook heb ik niet alle dagen van die week een uur achter de naaimachine gezeten. Wel is het mij gelukt om in die week een broek voor Grote Zus te maken. Een duik in haar kledingkast leerde mij dat ze nog voldoende t-shirts en korte broeken heeft. De lange broeken worden echter wel een probleem. Een aantal is nu toch echt te kort en in een aantal anderen beginnen de gaten te vallen. Daar moet nog een reparatieronde overheen.


Voor het patroontje maakte ik gebruik van een broek uit de Knippie. Oorspronkelijk was dit patroon bedoeld voor een broek uit (nep)leer, maar met mijn stofje uit de Kringloopwinkel lukte het ook prima. Voor het beetje extra flair heb ik restjes van deze jurk gebruikt. Dit stofje heb ik gebruikt bij de zakken en de tailleband.


Verder heb ik knoopsgaten elastiek gebruikt in plaats van een rits. Net zo makkelijk met aan en uittrekken.


De broek past grote zus prima. Inmiddels heb ik dan ook een tweede exemplaar geknipt met wat kleine aanpassingen en dan uit groene stof. En nu het tempo erin houden.

1 opmerking:

  1. Kei leuke broek voor stoere meiden!! Zou echt iets voor mijn jongste dochter zijn.

    BeantwoordenVerwijderen