Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

donderdag 11 april 2013

Patchwork kussen

Nog een klein projectje. Klein broertje heeft al een groot bed op zijn kamer staan, maar hij slaapt nog in zijn kleine bedje. Zijn grote bed is nog een beetje kaal. Ik wilde deze gezelliger maken met kussentjes. Bij het opruimen van mijn stofrestjes heb ik uit een aantal restjes vierkantjes geknipt. Deze vierkantjes heb ik aan elkaar genaaid en samen vormen ze de voorkant van het kussentje. Ik ben meer van het snelle in plaats van het zorgvuldige, vandaar dat de vierkantjes niet helemaal mooi aansluiten. Kijk op de blog van Mieke voor een mooier resultaat en patchwork tips. Voor de achterkant heb ik een groen stofjes gekozen. Er zit in het kussentje een flap, zodat hij makkelijk verwisseld (en gewassen) kan worden.


Voor het volgende kussentje heb ik paspel in mijn hoofd. Ik wil de paspel zelf maken. Kan ik ook hiermee oefenen.

2 opmerkingen:

  1. leuk hoor.. ik heb dezelfde neigingen.. te snel doen!!!
    ik heb toplaag van een quilt zo.. maar het irriteert me.. nu zit ik moed te verzamelen om alles weer los te halen ahahahah

    BeantwoordenVerwijderen