Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

zondag 19 mei 2013

Groen broekie

Na de vorige broek, kon een tweede exemplaar niet te lang uitblijven. Ik heb hetzelfde patroon al startpunt gebruikt. Ik heb wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Ik heb de pijpen aan de onderkant iets wijder gemaakt. Verder wilde ik paspel bij de zakken en achter bij het achterpand van de broek. Ook heb ik het achterpand uit een stuk gemaakt, in plaats van uit twee losse stukken. De kontzak heb ik dit keer achterwege gelaten.


De paspel heb ik zelf gemaakt van overgebleven restjes stof die je hier en hier zag met binnenin macramekoord. Wel het koord van tevoren wassen, want het krimpt heel erg. In de tailleband heb ik wederom knoopelastiek gebruikt.De broek valt redelijk ruim, maar omdat het meer een najaarsbroek dan een zomerbroek is, is dat geen probleem. De pijpen zijn nu nog niet omgezoomd. Dat wordt dan ook een werkje voor het najaar.Patroon: Knippie
Groene stof: Stoffenbeurs
Bloemetjes stof: Online stoffen

2 opmerkingen:

  1. das prima gelukt en ziet er al mooi uit! prima dat je even wacht met omzomen tot het najaar.. want ze groeien zoooo hard!

    BeantwoordenVerwijderen