Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

dinsdag 9 juli 2013

Vernieuwde autostoel

De stof van de autokinderstoel was versleten. De binnenvoering kwam aan de buitenkant er al uit en Klein Broertje had er al heerlijk aan zitten plukken. De stoel hadden we tweedehands gekocht en Grote Zus had er ook al in gezeten. Klein Broertje moet er nog een tijdje mee voort, dus moest er toch iets aan gebeuren. Op internet had ik nieuw bekleedde stoelen gezien van mensen die het hadden gedurfd om de hoes helemaal los te halen. Ik moest er toch ook aan geloven.


Alle panden van de stoelbekleding heb ik losgehaald en opnieuw bekleed. Ik heb hiervoor stevige stof van de IKEA gebruikt die je hier ook al voorbij hebt zien komen. Eerst heb ik de panden vastgespeld op de stof, uitgeknipt en met de locker op elkaar vastgezet. Toen moesten de oude naden opnieuw genaaid worden en de gaten opnieuw gestikt. De gaten heb ik eerst met de hand vastgezet, zodat ik dit naaisel kon gebruiken als 'leidraad' voor mijn naaimachine stiksel. Helaas ben ik met het toornmesje wel iets uitgeschoten, maar gelukkig was dit met extra stiksel goed verholpen.


De volgende stap was de panden opnieuw aan elkaar naaien. Een lastig werkje, omdat mijn naaivoetje steeds bleef hangen aan de pluizende binnenvoering. Aan de buitenrand heb ik als laatst nog elastiek vastgenaaid, zodat de hoes iets mooier om de stoel blijft zitten.

Ik ben er echt super blij mee. Ik heb mijn naaivaardigheden kunnen gebruiken voor echt iets nuttigs en met stof dat ik nog had liggen. Het was wel even een werkje en mijn naaimachine moest ook soms flink werken, maar het is helemaal goed gekomen.

Hier nog twee foto's van de stoel met de oude bekleding. Wat een verbetering.


2 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan zeg, ziet er weer goed uit, als je van die haak voering naait, moet je eens proberen een stuk patroon papier mee te stikken, dat strek je zo weer weg en je voetje blijft niet hangen in de fyber, door het papier heen zie je waar je moet naaien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Ga ik onthouden voor een volgende keer.

      Verwijderen