Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

woensdag 29 oktober 2014

Kleine broertjes worden groot

Kleine broertjes worden groot. Zo ook bij ons thuis. Alweer vier jaar. Wat vliegt de tijd. Ik weet nog heel goed dat ik tijdens mijn tweede zwangerschap aangestoken werd door het naaivirus. Wat een zwangerschap toch allemaal niet met je doet. Eerst was ik bang dat het een bevlieging was, maar vier jaar later kan ik zeggen dat dit helemaal niet het geval is. En met het haken is er zelfs nog een hobby bijgekomen.


Maar zoals ik begon kleine broertjes worden groot. En omdat grote broertjes ook een grote jongens kamer willen hebben, is er de afgelopen periode het een en ander aan zijn kamer veranderd. De muren zijn hetzelfde gebleven, namelijk gebroken wit en een muur groen. Een groot bed had hij al een tijdje. Gekregen via een kennis en opnieuw geschilderd. Ook een erg handig model omdat hij er door de opstaande 'golf' niet uit kan vallen. De zwarte vlakken zijn geschilderd met krijtverf en daar kan dus op getekend worden. 


Omdat hij eerder niet echt een kast had waarop hij zijn speelgoed kon uitstallen en zijn boeken in kan bewaren, heb ik mijn man aan het werk gezet. Mijn idee was een boekenkast van steigerhout. We hebben er afgelopen zomer een project van gemaakt en hebben zelf steigerhoutenplanken gehaald. Met een gehuurde bandschuurmachine hebben we de planken redelijk glad gekregen. En mijn man en zoontje hebben de kast toen (min of meer) samen in elkaar gezet. Het was uiteindelijk een erg leuk, maar wel stoffig project (ook al deden we het schuren buiten). En het resultaat mag er zijn. Het staat erg leuk in zijn kamer en de kast stond ook al snel helemaal vol. De fotolijstjes heb ik al een tijdje geleden gekocht bij de kringloop. Met een leuke foto en papier van de Hema, geeft het de witte muur een beetje kleur. 


Het laatste nieuwe in zijn kamer is de kledingkast. Op deze plek stond eerder nog de kast gehorende bij de babykamer. Deze is inmiddels verplaatst naar de zolder en dient als opbergplaats voor mijn stofjes. De 'nieuwe' kast is een oude kast die uit het huis van mijn oma komt. Na het overlijden van mijn oma heeft de kast een tijd bij mijn ouders in huis gestaan. Omdat de kast smal is, maar wel veel planken heeft, is het een ideale kledingkast voor een kleinere kamer. Bij het uit elkaar halen van de kast, werd wel snel duidelijk dat het niet echt een degelijke kast is. De platen aan de achterwand zijn weliswaar van hout, maar helemaal krom getrokken. Verder heeft de kast ook bewoners in de vorm van houtworm. Toch past de kast prima in de kamer. Ik ben er helemaal blij mee. En elke keer als ik de kastdeur openmaak, ruik in een sterke geur die mij aan mijn oma doet denken. Omdat niet iedereen in huis de geur even lekker vindt, heb ik met de lavendel die ik nog had liggen geurzakjes gemaakt. Ik denk alleen dat de geur er nooit echt helemaal uit gaat. Het hoort gewoon bij de kast. Omdat ik nog hartjes had liggen, heb ik meteen een hartjesslinger gemaakt zoals hier

1 opmerking: