Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

donderdag 11 december 2014

Tatanne

Toen ik deze Tatanne tas voor het eerst zag, was ik meteen verkocht. Op het internet verschenen allemaal erg mooie exemplaren. Toch heeft het meer dan drie jaar geduurd voordat ik er zelf eentje heb gemaakt. In de tussentijd (al bijna vier jaar lang) gebruikte ik mijn eigen ontworpen tas. Maar toen deze mankementen begon te vertonen, was het toch echt tijd voor een nieuwe.Het scheelde dat ik inmiddels het juiste stofje had weten te bemachtigen (gewoon bij de kringloopwinkel). En een duik in mijn stofjeskast leverde een passend binnenstofje op.Bij deze tas ging ik niet over een nacht ijs. Dit betekende dat het maken in fases ging. Eerst het knippen, daarna het afwerken van de randen en het verstevigen van een aantal patroondelen. Vervolgens het aan elkaar naaien van de patroondelen, het inzetten van de rits in de binnentas, het keren van linten, enz. Ik nam overal de tijd voor. Legde de onafgewerkte tas even weg om hem later met goede moed weer te voorschijn te halen. Soms was het even puzzelen met de patroondelen. Bijvoorbeeld waar de plooien precies moesten komen en hoe de banden moesten lopen. Ik heb ook nog getwijfeld over een magneetsluiting of een rits. Uiteindelijk heeft de magneetsluiting gewonnen en ben ik er super blij mee. Ik had nog nooit eerder een magneetsluiting gebruikt en het bleek erg simpel.


Ik gebruik de tas nu een kleine week en elke keer dat ik hem in de hand neem vind ik het een feest. Mijn eigen zelf gemaakte tas en precies zoals ik hem wilde. Hopelijk gaat deze ook weer vier jaar mee. De papieren patroondelen zal ik sowieso goed bewaren, want ik weet zeker dat er nog een Tatanne zal volgen.

1 opmerking: