Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

donderdag 15 december 2011

Lekker zitten

Klein broertje groeit snel, heel snel. Niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte. In zijn kinderstoel zit nu nog een zacht kussentje waar mijn moeder - toen nog voor grote zus - een paarse hoes omheen had gemaakt. Het duurt echter niet lang meer en dan is dit kussentje te klein. In verband met het zacht zitten en het knoeien leek het mij wel handig om een minder dik kussentje te maken van een stuk tafelzeil dat ik nog heb liggen. Eerder heb ik hiervan een grote en kleine placemat gemaakt en deze worden nog steeds zeer frequent gebruikt.


Met het tafelzeil, stuk stof (waarvan de hoes wordt gemaakt die over de leuning geschoven kan worden, zodat het goed blijft zitten), fyberfill (hij moet natuurlijk nog wel lekker zacht zitten) en zwarte biaisband (voor het dichten van de keernaad en het maken van het touwtje om het stoelkussentje aan de onderkant vast te zetten) ben ik aan de slag gegaan en ik vind dat het resultaat er mag zijn. De volgende keer zou ik alleen misschien een dubbele laag fyberfill gebruiken. Dit zit iets zachter.

We hebben het kussentje al getest, maar het geeft hem momenteel nog iets teveel ruimte in zijn kinderstoel. Ik verwacht nog een paar maandjes en dan past het hem prima. Erg grappig aangezien mijn dochter gewoon altijd het oude kussentje heeft gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten