Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

dinsdag 6 december 2011

Veel stukjes stof maken ... een slabbetje

Ik heb in mijn kast op onze slaapkamer een grote plastic zak staan met heel veel stukjes stof. Allemaal restjes die hopelijk nog een keer goed van pas komen. Ik had al een paar leuke voorbeelden gezien wat je er allemaal mee kunt maken. Aangezien er weer wat baby's op het punt stonden om geboren te worden, leek het mij leuk om een slabbetje van restjes stof te maken.


Een slabbetje dat door klein broertje in gebruik is, diende als voorbeeld. Ik heb allemaal stukjes stof bij elkaar gezocht en deze (een beetje) willekeurig aan elkaar genaaid (wat heerlijk zo'n lockmachine). In de lengte heb ik de lapjes stof nog doorgestikt. Ik was bang dat als ik nog meer zou gaan doorstikken het resultaat er niet mooier op zou worden. Vervolgens het lapje stof op maat van het slabbetje geknipt en er een zelfde formaat stuk flanel stof aan genaaid (uiteraard met de verkeerde kanten op elkaar). De bovenkant heb ik opengelaten en door dit gat werd gekeerd. Een zelf gemaakt biaislintje werd aan de hals vastgenaaid. Dit vond ik nog het lastigste gedeelte, omdat het stof steeds makkelijk verschoof. Uiteindelijk na twee keer loshalen is het toch gelukt!


Inmiddels is dit slabbetje cadeau gedaan aan een super lief baby meisje. Het zal nog wel even in de kast blijven liggen, totdat ze groot genoeg is voor haar eerste hapjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten