Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

vrijdag 11 mei 2012

Poef in de herkansing

Over mijn poef was ik uiteindelijk toch niet helemaal tevreden. De poef was iets te groot voor de hoeveelheid vulling en omdat de kinderen er ook heerlijk mee gingen spelen ging hij steeds meer uitzakken. Het moest beter. Ik ben toch nog even op internet gaan zoeken en ik ging voor een poef uit twee delen bestaande uit stokjes. Door twee grote cirkels aan elkaar te haken, wilde ik een poef maken. Met het restje dat ik nog over had ben ik begonnen en uiteindelijk heb ik een groot deel van de oude poef losgehaald. Ik ben begonnen met 12 stokjes en vervolgens heb ik twee cirkels gehaald bestaande uit 72 stokjes. Ik heb dit aantal stokjes nog een keertje (of twee) herhaald, zodat de cirkels een beetje bol gaan staan. Vervolgens heb ik de twee cirkels met halve vasten aan elkaar gehaald.


Voor de vulling heb ik de vulling van de oude poef gebruikt. Omdat deze nieuwe poef iets kleiner is, is hij lekker stevig. Ook het patroon van de stokjes vind ik erg mooi, mooier dan de vasten. Hij staat weer op de vertrouwde plek en nu ben ik echt tevreden!


Omdat deze poef iets kleiner is uitgevallen, heb ik nu nog genoeg Zpagetti voor een tweede exemplaar. Mijn moeder heeft al aangegeven dat ze wel geïnteresseerd is!

2 opmerkingen: