Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

donderdag 17 mei 2012

Riddertje spelen

Heerlijk hoe kinderen samen kunnen spelen. Zo ook mijn dochter met haar buurjongen. Ze willen altijd heel graag samen spelen en hebben af en toe ook de grootste fantasieën. Toch is het soms wel lastig en willen ze niet altijd met hetzelfde spelen. En natuurlijk spelen ze ergens vijf minuten mee en dan willen ze iets heel anders doen. Zo af en toe hebben ze het over ridders, prinsessen en draken. Heel leuk natuurlijk. 

Onlangs is het buurjongetje vier geworden en hadden we nog geen cadeautje gebracht. Hun spelen samen bracht mij op een idee, namelijk het maken van een ridderpak. Het ridderpak van Eloleo stond al in mijn inspiratielijst en dit was een mooie aanleiding om tot actie over te gaan. Toen ik de stoffen had uitgezocht bleek ik niet genoeg rode stof te hebben. Aan de onderkant heb ik daarom een andere kleur stof (dubbel) vastgemaakt. De boogjes aan de onderkant zijn hiermee komen te vervallen. De randen heb ik afgewerkt met blauwe biais. Helaas ging dit niet helemaal zonder tornmesje. Met groene viltstof is het embleem gemaakt. Het ridderpak wordt hierboven door mijn dochter getoond. Zelf wil ze een drakenpak, dus ik mag binnenkort weer aan de slag. 

Voor de tailleband heb ik ook een sierstiksel gebruikt. Het enige stiksel op mijn naaimachine dat ik enigszins kon bestempelen als sierstiksel. Ik had deze steek ook nog nooit gebruikt. Erg leuk om je naaimachine weer wat beter te leren kennen.


De drie uur van Eloleo (die voor het maken van dit ridderpak staan) heb ik lang niet gehaald. Ik heb er veel langer over gedaan, maar het was een leuk project om te maken. Zeker voor herhaling vatbaar! Het cadeautje is inmiddels goed ontvangen en nu maar hopen dat het staat voor heel veel speelplezier.

3 opmerkingen:

 1. Leuk dat ridderpak, dat sierstiksel lijk ik te herkennen, een Brother Innovis?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik moet er nog 8 maken maar hik er al een tijd tegenaan, voel me steeds dommer als ik iedereen zie die het zo mooi lukt! Ik heb meters tailleband gekocht maar daar snap ik niets van, hoe heb jij dat gedaan, gewoon een rand stof met zoompjes aan beide kanten??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De licht blauwe tailleband heb ik gewoon op de rode stof genaaid waarbij de kanten iets naar binnen zijn gevouwen. Hierop heb ik vervolgens de lussen genaaid. Succes ermee!

   Verwijderen