Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

zondag 24 juni 2012

Tafeltent op zolder

We hebben onlangs de zolder opgeruimd. Spulletjes achter de kruipluiken gestopt en rommel weggegooid of naar de kringloop gebracht. De zolder is nog lang niet af, maar er is nu in ieder geval ruimte om te klussen. 

Onze kinderen vinden het heerlijk op zolder spelen. Het is iets minder bekend en daarom ook spannend. Maar veel speelgoed staat er momenteel niet. Het is wel de bedoeling dat er ooit een speelhoek komt, maar ik verwacht dat dat dan een hoekje met een spelcomputer wordt en een paar lekkere relax stoelen

Op zolder staat momenteel wel onze oude eettafel. Het is de bedoeling dat deze tafel ooit gaat dienen als  naaitafel, maar vooralsnog heeft hij geen functie. Het leek mij daarom een leuk idee om voor de tafel een tafeltent te maken. Op internet had ik een beetje naar inspiratie gezocht en vond op de site van 101woonideeën wel een heel leuk exemplaar. Er stond ook een beschrijving bij van hoe je de tent het best kon maken. Ik ben in mijn kast met stofjes gedoken, maar kon helaas niet voldoende geschikte stof vinden. Uiteindelijk heb ik voor 6 euro bij een woonwinkel een (polyester) dekbedovertrek gekocht. Deze heb ik verknipt en dient als basis voor de tent. Ik zou er niet onder slapen, maar als tafeltent voldoet hij prima.

Ik heb allereerst een lange lap stof geknipt en daar zomen ingemaakt. Vervolgens heb ik de zijkanten los gemaakt en deze aan de lange lap vast gestikt. De zijkanten (bij de poten) heb ik open gelaten.


Bij de zijkanten heb ik twee verschillende doorgangen gemaakt. Aan de ene kant heb ik twee delen aan de zijkant afgewerkt met biaisband (ja, weer de zelfgemaakte). De twee delen overlappen elkaar slechts minimaal. Dit is dus de echte in- en uitgang. Aan de andere kant heb ik twee grotere stroken, die elkaar veel overlappen. Ook een in- en uitgang, maar dan iets minder logisch.


Verder heb ik in de tent een raam gemaakt. Ik heb hier (zowel aan de binnen als buitenkant) vilt voor gebruikt. Het raam is zo lekker stevig. Aan de binnenkant zit ook nog een gordijntje dat opgerold kan worden, zodat je echt de tent niet binnen kan kijken.Zoals ik al eerder schreef zijn de kanten bij de poten open. Wel heb ik touwtjes aan de tent gemaakt, zodat deze bij de poten vastgezet kan worden. Verder heb ik er voor de sier nog een paar bloemen opgenaaid en (aan de voor en de achterkant)  slingers. Missie geslaagd en de zolder is er ook meteen een stuk vrolijker door geworden.

3 opmerkingen: