Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

dinsdag 18 september 2012

Zoveel rokjes

Heerlijk, op allerlei blogs zie ik rokjes verschijnen. Helaas niet meer voor de zomer, maar voor wat kouder weer. Onlangs had ik online een paar nieuwe stofjes besteld. Zo ook een tweetal ribcord stofjes, perfecte stof voor herfst- en winterkleding. Ik ben begonnen met het goedkope stofje. Hiervan heb ik een fronsrokje gemaakt volgens het concept van madame Zsazsa met een beetje van Justina Maria Louisa.
Het rokje is niet gevoerd, maar ik heb aan de achterkant wel gebruik gemaakt van knoopsgaten elastiek, zodat het rokje hopelijk nog iets langer meekan. Aan de zijkant zit een rits.


In eerste instantie was grote zus niet helemaal tevreden met het stofje. Het duurdere stofje vindt ze toch echt mooier. Ze heeft het rokje nu een paar keer aangehad en ze vindt hem steeds leuker. Nu twijfel ik een beetje over mijn volgende project. Ze wil graag een jurkje, maar zal ik daar ook de ribcord voor gebruiken?

1 opmerking:

  1. Ribcord ligt denk ik aan de stugheid van de stof en het patroon wat je wilt.

    BeantwoordenVerwijderen