Pagina's

Mijn foto
Ik ben Mij. Mama van grote zus (januari 2008) en kleine broertje (oktober 2010). Met geen ervaring heb ik mij in de wereld van naaimachines, patroontjes, stofjes, haaknaalden en wol gestort. Lees je mee?

donderdag 19 april 2012

Nog meer Zpagetti

Vorig jaar kreeg ik van mijn man voor mijn verjaardag twee rollen Zpagetti. Ik heb er lang mee gedaan, maar bijna een jaar later had ik toch alles op gehaakt.

Nu vierde ik een paar weken geleden weer mijn verjaardag. Driemaal raden wat ik van mijn moeder kreeg... inderdaad twee rollen Zpagetti (nou ja, de versie van de witte boekhandel). Het haken van een poef zat al een tijdje in mijn hoofd en ik besloot dat het er nu dan maar van moest komen. Ik heb er meteen nog wat extra materiaal bijgekocht en ben op zoek gegaan naar een patroon. Uiteindelijk vond ik er een op de site van Ariadne at Home. Ik heb niet helemaal het patroon gevolgd. De rand heb ik in een lange strook gehaakt. Ik heb hierbij het aantal steken aangehouden van de omtrek van de cirkel. Wel heb ik voor de rand in de achterste lussen gehaakt, zodat ribbels ontstaan.


Aan de ene kant (van het ronde gedeelte) heb ik het randje aan de binnenkant gemaakt en de andere kant aan de buitenkant.


Voor de poef ik een binnenhoes genaaid en gevuld met de vulling van een oud dekbed. Geslaagd, ik weet het nog niet helemaal zeker. In het begin zie ik meestal de foutjes. Hij ligt nu in de woonkamer. En tja ik heb nog steeds een rol Zpagetti liggen.


Noot: mijn kinderen vinden het in ieder geval een geweldig springkussen en het wordt lekker door het huis gesleept.

1 opmerking:

  1. Supermooi! En wat een gave kleur zeg.
    Dankjewel dat je meedeed aan Link Your Stuff. Hopelijk tot volgende week!
    Een hele fijn dag toegewenst. Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen